PRIJZEN

 

INSCHRIJVING Nieuwe Woonweg

U kunt zich tijdens de kennismaking meteen inschrijven. Als u nog twijfelt, is dat geen probleem. De inschrijving wordt namelijk pas actief zodra u heeft betaald en dit kan ook  een later moment zijn. Kosten inschrijving: €75,-

LET OP:  Hebben wij u binnen een jaar geen aanbod kunnen doen en heeft u nog steeds geen nieuw adres, dan kunt u het gehele bedrag retour ontvangen of de inschrijving met een volgend jaar verlengen.

Heeft  u zelf andere woonruimte gevonden tijdens dat jaar,  dan kunt u dit doorgeven en ontvangt u €25,- retour.

BORG/ENTREEGELD Nieuwe Woonweg

Entreegeld bedraagt totaal : €750,- waarvan  575,= borg en €175,=  administratiekosten waaronder  €75,=, inschrijfgeld, opdat het entreegeld bij aanvang €675,- bedraagt.   Let op:  Voor zelfstandige woningen bedraagt de borg €700,= Dus het volledige entreegeld: €875,- Minus inschrijfgeld.

De entreekosten mogen in maximaal 2 termijnen worden voldaan. Als blijkt dat het concept aansluit bij uw wensen, maar het entreegeld een obstakel vormt. Dan is er mogelijkheid hier bijzondere (leen)bijstand voor aan te vragen.                                             Wij informeren u hier graag over.

FACITLAIR ZORGPAKKET Nieuwe Woonweg

Er is sprake van een tweeledige overeenkomst. Je kiest dus niet alleen voor een woonruimte maar ook voor het woonconcept dat het pensiongedeelte vertegenwoordigd. Ofwel wel het ‘Facilitair Zorg Pakket’ (FZP)’ . Dit is een collectief pakket dat is gericht is op het concept van Nieuwe Woonweg en daardoor niet optioneel maar onlosmakelijk verbonden aan een verblijf binnen Nieuwe Woonweg.  Het pakket is zeer uitgebreid en er kan rekening gehouden worden met een compensatiebedrag van ca. €125,=.  per maand.  Daarin is o.a. opgenomen:

Televisie en Internet >  200 mb> (Snelste internet. )

Wekelijkse schoonmaak > Door externe schoonmaker , gemeenschappelijke ruimten.

Gebruik van  wit- en bruingoed >zoals: vaatwasser, wasmachine, combimagnetron, (eigen) vriezer, wasmachine etc. tot kleinere apparaten zoals tostie ijzer, senseo, strijkijzer, frituurpan etc. 

Gebruik keuken-inventariszoals bestek, pannen, servies, keukendoeken etc. 

Goederenservice > wij verzorgen alle goederen in de gemeenschappelijke ruimten, dus in de badkamer is dat van tandpasta tot douchecreme, in de wasruimte wasmiddelen en in de keuken van vaatwasblokjes tot frituurvet, en van alu-folie tot boterhamzakjes. Alle schoonmaakproducten vallen ook onder de goederen, evenals keukenrol en closetpapier e.d.  Naast non-food verzorgen wij ook koffie, thee, kruiden, suiker en  creamer.

Gebruik (motor) boot en overige extra faciliteiten > zoals een BBQ, droogmolen, Verhuisservice, fietsenstalling, tuinmeubilair etc.

Lidmaatschappen als : Brandveiligheid  (incl. jaarlijkse keuring) CV-Gaswacht/ Camerabewaking-onderhoudscontract.

Gekoppelde medewerkers & personeel als:  Huismeester/ Zorgmeester/Tuinman/ Schilder/Systeembeheer/ Administratieve kracht/ loodgieter/ elektricien etc.

Organisatie en activiteiten:  Er wordt minimaal 1x per jaar een activiteit georganiseerd.  Denk aan een BBQ in de zomer of bowlen in de wintermaanden.  Daarnaast zijn er (indien gewenst) bewonersvergaderingen. Ook worden de panden tijdens de feestdagen versierd.

Gemeentebelasting  Inwoners van Alkmaar betalen gemiddeld 115,- p.j aan gemeentebelasting. Gemeentebelasting is binnen Nieuwe Woonweg opgenomen in het pakket.

PRIJZEN WOONRUIMTEN Nieuwe Woonweg

Er zijn binnen de Nieuwe Woonweg diverse woonruimten. Elke woonruimte heeft zijn eigen prijs. Denk aan uitzicht, eigen keuken of welke verdieping. De kamerprijzen starten bij ons voor een kleinste type kamer van ca. 11m2 voor: €375,= tot  een studio van ca. 18m2 met eigen keuken en apart slaapdeel voor €475,= . Deze prijzen zijn inclusief nutsvoorzieningen en servicekosten maar exclusief het Facilitair zorgpakket.

Optioneel bijkomende kosten Binnen de Nieuwe Woonweg kun je naast de ‘verplichte’  kosten binnen het collectieve pakket ook kiezen voor individuele uitbreiding van je woongenot. Zo kun je voor een kleine meerprijs bijvoorbeeld een tv huren (plat), een linnenpakket, , een pc,  een eigen keukenpakket (met o.a.senseo, waterkoker etc.). Op die manier kun je zelf overwegen wat jij belangrijk vind om je eigen woongenot te vergroten.   Daarnaast zijn nog een aantal “optionele toeslagen” zoals gasttoeslag, (we berekenen vijf euro per gast per verblijf van min. 5 uur per dag/nacht,  vanwege onze all-inn service) Rooktoeslag (Als je een roker bent betaal je bij aanvang 10,= (vermeerderd met 5 euro voor de zelfstandige woonruimten) aan extra (on)kosten, ongeacht de hoeveelheid die je rookt en de voorkeur om buiten te roken. Maar, als blijkt dat roker veel heeft buiten gerookt  of er bewuster mee is omgegaan , dan wordt er 5 euro per maand met terugwerkende kracht retour betaald.) Optioneel is ook aanwezigheidstoeslag.  Zie hiervoor het kopje ‘dagbesteding’ bij ‘VOOR WIE? ‘). Al deze zaken worden alvorens betrekking duidelijk besproken met de nieuwe bewoner!

 Huurtoeslag:  Bij ons is het helaas niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen. Dit komt omdat uw woonruimte geen apart zelfstandig, (kadastraal erkend) adres is, maar een adres dat op meerdere namen staat.  Voorbeeld:In Amsterdam heb je bij uitzondering studentenhuizen waarbij het huisnummer is opgesplitst in letters. Bijvoorbeel overtoom 10-B. Zodra dit bij de gemeente bekend is als apart adres is er wel huurtoeslag mogelijk. Dit is bij ons echter niet het geval.

Staat u onder bewind?  Informeer dan voor  de intake/ inschrijving  hoeveel u mag ‘verwonen’.  Uit ervaring blijkt dat de gemiddelde vaste last binnen Nieuwe Woonweg inclusief het totale pakket  totaal rond de 535 euro p.m. ligt. (K/M verblijf, incl. rooktoeslag en een optioneel pakket).

Tot slot;

Kies bewust voor het ‘complete’ woonconcept Nieuwe Woonweg   Er zullen altijd wel een aantal dingen zijn die minder aanspreken binnen het concept. Heeft u echter het idee dat het concept een minimale meerwaarde heeft, dan adviseren wij u een andere vorm van wonen te kiezen. Om hier duidelijkheid in te krijgen geven we het volgende voorbeeld. Als u kijkt naar een nieuwe auto, wenst u vast graag wat extra opties zoals airco, cd-speler of airbags. Het vervelende is echter dat u nooit zult weten of u ooit een airbag ooit nodig heeft, (zoals bij ons de brandblussers) of hoe vaak u de airco uiteindelijk aan zult doen, maar het idee dat het er is, geeft wel een comfortabel gevoel.  Zoveel mensen zoveel wensen. Het bedrag van het FZP is ongeacht hoeveel- of hoe vaak u het gebruikt.   Maak hierin voor uzelf  een weloverwogen keus.

THUIS

Reacties zijn gesloten.